HTML

Antioxidáns

Táplálkozás. Táplálék-kiegészítők. Vitaminok. Ásványi anyagok. Testzsír-százalék. Életvitel. Gének.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

Linkblog

Antioxidánsok: a fiatalság és egészség elixírje • 2. rész

2007.11.13. 14:58 Burda Tünde



„Az antioxidáns mennyisége a testedben egyenesen arányos azzal, hogy meddig fogsz élni”

Dr. Richard Cutler, aki az öregedés elleni kutatásokat végző tanszék vezetője volt,
 a USA egészségkutató intézetben Washington D.C.

A biológiai kutatások kimutatták, hogy minden emlős faj növekedési idejének a hatszorosáig él, pl. amelyik kutya 2 évig nő, az kb. 12 éves életkorra számíthat. Így van ez a többi emlősfajnál is, egy kivétellel. Ez az ember. Testünk 18-20 évig növekszik, de 110-120 évet csak a legritkább esetben ,,tölti le” a Földön. Magyarországon az átlagéletkor 68 év a férfiak és 76 év a nők esetében.

Miért élünk alig több mint a feléig az elvárható időtartamnak?



Ma már egyre több kutatás bizonyítja, hogy mindez a belső harcon múlik, amit folyamatosan elvesztünk: a sejtben harcot vívnak a káros hatású szabad gyökök és a sejtjeink védelmére siető antioxidánsok, amelyek tulajdonképpen semlegesítik a sejtfalat romboló szabad gyököket, ezáltal gátolják ezek betegítő és öregítő hatását.
A szabad gyököket nem lehet elkerülni: dohányzás, szmog, lég- és vízszennyezettség, stressz, túlzott fizikai igénybevétel, vegyszeres táplálékok, ózonlyuk – mind szabadgyök-források. A legjobb megoldás, ha antioxidáns szintünket és általa a védelmünket megnöveljük.

Antioxidáns hatású anyagok a vitaminok, flavonoidok, karotinok, ásványi anyagok.



Fontos, hogy velük folyamatosan, megfelelő mennyiségben lássuk el szervezetünket.
Felmérések szerint Magyarország lakosságának többsége mikrotápanyag hiányban szenved. Ez nagymértékben annak is tudható be, hogy a legjobb antioxidáns tartalmú természetes források (zöldség, gyümölcs) mikrotápanyag tartalma csökken a ,,korszerű” mezőgazdasági eljárások miatt. Az adatok ijesztőek: az elmúlt 10 évben 50-70 %-ot csökkent ez a mikrotápanyag tartalom hazánkban is. Ami benne volt fél kg paradicsomban 10 éve, az már egy vagy másfél kg-ban található. Táplálkozási szakemberek szerint minőségi éhezésben szenvedünk: a mennyiség ugyan megvan, de a minőség korántsem.

Ez hasonló az autó táplálásához. Van a benzin és az oktánszám (95, 98 stb.). Az ember oktánszáma a mikrotápanyag és az antioxidáns; és ez a szakemberek véleménye szerint kb. 10-es oktánszámú a magyar átlagember napi tápláléka esetében!

A probléma a helyes táplálkozásban az ellenőrzés hiánya: nem volt lehetséges a szervezet antioxidáns állapotát felmérni és azt mérésekkel követni.



Az egyetlen eljárás a vérteszt volt, ám ez fájdalmas és hosszadalmas, költséges volta miatt nem lett népszerű, ráadásul nem is volt pontos, mert az aznapi antioxidáns vitaminszint volt kimutatható.

Ma már forradalmian új, lézeres találmánnyal lehet ellenőrizni 3 perc alatt, olcsón (1.250.- Ft).

A biophotonikus szkenner az utahi orvosi egyetem találmánya. A tenyerünket a kék lézerfénnyel átvilágítva megállapítja az antioxidáns szintet. Bárki számára elérhető, fájdalommentes, pontosan megmondja, hogy táplálkozásunk mennyire egészséges. A találmányt nagyon hamar elnevezték a ,, táplálékkiegészítők hazugságvizsgáló készülékének”. Ha többször visszamérjük értékünket, követhetjük, miképpen hatnak a különböző étrendek és étrend kiegészítők. Valóban felszívódnak a vitaminkészítmények? Többségük – bizony – csak kismértékben hat.

Aki mérést végeztet, és nincs megelégedve az eredménnyel, az megoldási javaslatot, ill. testre szabott tanácsadást kérhet a helyszínen, ahol bevált termékek vásárlására is nyílik lehetőség. A legnépszerűbb termék az amerikai olimpiai csapat által is fogyasztott LIFEPAK, ami valódi életcsomag, minden fontos vitamint, ásványi anyagot, antioxidánst tartalmaz megfizethető áron, mérési garanciával.




              

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://biofotonszkenner.blog.hu/api/trackback/id/tr6227790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása